ORIGINALNI PROTEINSKI VEČERNJI HLEB

Originalni Proteinski večernji hleb

'Istopite kilograme preko noći' – upravo tu Vam naš Originalni Proteinski večernji hleb može pomoći! Zbog svoje senzacionalne nutritivne vrednosti održava nizak nivo šećera i insulina u krvi, što je potvrđeno i naučnim studijama. Ženama se preporučuje konzumacija 2-3 kriške, dok se muškarcima preporučuje 3-4 kriške dnevno. Ovde pronađite i najukusnije recepte!

Od čega se sastoji ?

Ukusan hleb sa nutritivno vrednim sastojcima

  Lanene semenke –  “plavo čudo”  prirode

Prekrasna Linaceae jedan je od najstarijih biljnih useva. Semenke lana, bilo da su prerađene u ulje ili kao sastavni deo nekog proizvoda, poput našeg Originalnog Proteinskog večernjeg hleba, smatraju se čudom ishrane i isceljivanja. Redovno konzumiranje semenki lana može preventivno uticati na različite bolesti, kao i popraviti negativne efekte uzrokovane lošom ishranom, nedostatkom fizičke aktivnosti, stresom, itd. Ulje lana sadrži više omega-3 masnih kiselina od ribe!

Suncokret – „blagoslovena biljka“ obožavana u kuhinji

Osim što je omiljena po svom izgledu, ova biljka je i vrlo cenjena zbog blagodeti koje nudi. Bogata vitaminom E, sa visokim udelom esencijalnih nezasićenih masnih kiselina i lecitina, ova biljka predstavlja važan sastojak ishrane. Značajan je za detoksikaciju organizma, a pomaže i kod očuvanja zdravog izgleda kože.

Soja – snažna mahunarka za mozak i živce

Mahunarka sa Dalekog Istoka bogata je vitaminom B i lecitinom – materijama koje jačaju um i živce. Zahvaljujući brojnim lekovitim svojstvima, soja pomaže u balansiranju stresa. Na Dalekom Istoku smatra se „mesom s polja“ zbog visokog sadržaja proteina. I u našoj zemlji soja svakodnevno nalazi na sve više prijatelja. Soja je sastavni deo našeg Originalnog proteinskog večernjeg hleba u obliku sojinih pahuljica.

Susam – blagoslov za telo i dušu

Uz visok udeo kalcijuma, semenke susama sadrže i znatnu količinu lecitina, što je pogodno za očuvanje dobrog pamćenja, a zbog značajnih količina magnezijuma i ostalih minerala važan je i za očuvanje zdravlja koštanog sistema. Od vitamina posebno mesto zauzimaju vitamini E i B grupe, moćni antioksidansi, koji štite ćelije od starenja i srčanih bolesti. Zbog izuzetnog sastava masnih kiselina susam pokazuje pozitivne efekte i u lečenju hipertenzije, dijabetesa i tromboze.

Bob – čarobno zrno koje stvara čuda

Pripada grupi mahunarki kao što su grašak i soja. Seme boba sadrži visok udeo proteina, obilje vitamina, minerala i fitonutrijenata. Veoma je bogat rastvorljivim biljnim vlaknima, bitnim za dobru crevnu peristaltiku, kao i za održavanje šećera i holesterola u krvi u normalnim okvirima. Ovaj punopravni izvor proteina pruža svih osam lako probavljivih esencijalnih aminokiselina. To je Evropska miljenica!

Nutritivne vrednosti

Sledeće prehrambene vrednosti su prosječne vrednosti.

Originalni proteinski večernji hleb sadrži na 100g proizvoda
Energetska vrednost 1174 kJ / 282 kcal
Masti 14,5 g
od kojih zasićene masne kiseline 1,9 g
od kojih mononezasićene masne kiseline 3,8 g
od toga polinezasićene masne kiseline* 8,8 g
Ugljeni hidrati 4,9 g
od kojih šećeri 1,6 g
Prehrembena vlakna 13,3 g
Proteini 26,5 g
So 1,1 g
*Prosečan sadržaj Omega-3 masne kiseline (α-linolenska kiselina) 2,6g/100g

Sastojci

Voda, mešavina proteina 16% (proteini pšenice, proteini soje, proteini boba), sojina prekrupa, smeđe i žute lanene semenke, semenke suncokreta, sojino brašno, brašno od celog zrna pšenice, pšenične mekinje, jabučna vlakna, kvasac, susam, so, prženo ječmeno sladno brašno, emulgator sojin lecitin, regulator kiselosti natrijum diacetat