Recepti

Pileća prsa sa paradajzom i mozzarellom

By October 3, 2018 No Comments

Sastojci za dve osobe

4 kriške Originalnog proteinskog večernjeg hleba (120 g)
180 g pilećih prsa
100 g Mozzarella light
180 g paradajza
10 g lišća bosiljka (oko 10 komada)
5 g maslinovog ulja
5 g balzamiko sirćeta
So i biber

Nutritivna vrednost na 100 g

Energetska vrednost: 133 kcal / 556 kJ
Masti: 5,9 g
Ugljeni hidrati: 2,3 g
Proteini: 15,2 g

Operite i osušite paradajz za salatu. Mozzarelu isecite na komade veličine zalogaja. Podelite polovine paradajza i mozzarele ravnomerno na dva tanjira. Začinite solju i biberom. Operite i osušite pileća prsa te im uklonite višak masnoće. Posolite i pobiberite, te nanesite malo maslinovog ulja. Pecite prsa sa obe strane oko 1-2 minuta na tiganju, te pecite u pećnici na oko 130°C.

Prelijte ostatak maslinovog ulja i balzamiko sirćeta preko salate od paradajza i mozzarele te ravnomerno nanesite listove bosiljka. Izrežite pileća prsa na kriške te ih dodajte u salatu. Poslužite zajedno sa proteinskim hlebom.