Recepti

Teleće pečenje sa graniranim ovčijim sirom

By October 3, 2018 No Comments

Sastojci za dve osobe

4 kriške Originalnog proteinskog večernjeg hleba
4 manja komada telećeg mesa (200 g)
200 g cherry paradajza
120 g krem kozijeg sira (svetlog)
4 g maslinovog ulja
8 g ruzmarina
So i biber

Nutritivne vrednosti na 100 g

Energetska vrednost: 33 kcal / 555 kJ
Masti: 6,1 g
Ugljeni hidrati: 2,0 g
Proteini: 14,9 g

Operite paradajz, izrežite ga na četvrtine i pomešajte ga sa maslinovim uljem i ruzmarinom. Mešavinu nanesite na kriške hleba, stavite sir te zatim pecite hleb u zagrejanoj rerni otprilike 4-6 minuta. Za to vreme, teletinu pecite na tiganju sa obe strane, posolite i pospite biberom. Poslužite meso zajedno sa prethodno pripremljenim kriškama hleba.

Ovako pripremljen hleb ne samo da je odličan prilog mesu, već može poslužiti i kao predjelo.